Otteluennakko: Seinäjoki – Alajärvi

Vanhat kiistakumppanit ovat jälleen kerran vastakkain, kun Alajärvi ja Seinäjoki kohtaavat. Seinäjoki on pelannut 17 ottelua ja 20 pisteellä sarjassa kahdeksantena. Alajärvellä pelejä on jo 19. Pisteitä noisto otteluista Ankkurit on kerännyt 25. Sillä irtoaa sarjataulukon kuudes sija. Taulukkoon ei kuitenkaan kannata liikaa tuijottaa, sillä joukkueiden pelattujen otteluiden määrät vaihtelevat melko reippaasti. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Kitrolla pelatussa ottelussa Ankkurit oli parempi jaksoin 1-0.

JymyJussit on voittanut viimeiset kolme otteluaan ja on lukkari Ville Viidan paluun jälkeen vahvassa nousukiidossa. Seinäjoen ovat paremmakseen saaneet tunnustaa Kankaanpää, Raahe ja viimeksi keskiviikkona Kitee. Alajärven kolme viimeistä ottelua ovat tuottaneet plakkariin viisi pistettä. Ne tulivat voitokkaista Vimpeliä ja Kiteetä vastaan käydyistä peleistä. Tappion Ankkurit kärsi tiistain kierroksella Hyvinkäätä vastaan. Ottelussa Ankkureilta oli sivussa Kari Kellokoski. Poissolon myötä Santeri Särkinen sai pelata ensimmäisen miesten Superpesisottelunsa.

JymyJussien tehomiehenä on odotetusti Jukka-Pekka Vainionpää 52 kotiutukselella. Hyvää kautta pelaa myös kärki Veli-Pekka Yli-Hirvelä 26 tuodulla juoksulla. Hän on myös joukkueensa paras kärkilyöjä. 102 kärkkäriä yli 74% tehoilla on kova saldo. Ankkurien tilastohuiput ovat Sami Mikkolanaho 47 lyötyä, Jere Saukko ja Petrus Puputti 25 tuotua sekä Aki Orava 110 kärkilyöntiä.

Tätä paikallisherkkua tarjolla siis perjantaina 10.7. Seinäjoella klo 18.00. Ottelu luonnollisesti kuunnetavissa Ankkuriradion kautta n. klo 17.45 alkaen.

Joukkueet väänsivät tiukasti keväällä Kitrolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Joukkueet väänsivät tiukasti keväällä Kitrolla. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.