Sotkamo – Alajärvi 2-0 (3-2, 3-1)

Sotkamo korjasi tiukkojen vaiheiden jälkeen sarjapisteet talteen. Viljo Sillanpää pelasi erinomaisesti kärkenä, mutta ykköstilanteen purku oli Ankkurien kompastuskivi.

 I jakso

Ankkurit voitti hutunkeiton, valitsi sisävuoron ja kärjeksi siirtynyt Viljo Sillanpää pääsi heti väärillä kentälle. Sen jälkeen olikin sitten vaikeampaa eikä kolmostilannetta saatu aikaiseksi. Sotkamo oli muuttanut peliin lyöntijärjestystään, mutta avaussisävuorossaan ei kotijoukkuekaan saanut ukkoa luukkuun.

Toinen vuoropari alkoi Ankkureiden osalta kopinnostopalolla, mutta Juha-Matti Jaatisen mentyä kentälle pesät saatiin täyteen. Kahdesta kotiutusyrityksestä jälkimmäinen tuotti tulosta, kun Sasu Iivarinen paukautti 3-saumasta kotiin Aki Oravan. Sotkamo pääsi otteluun mukaan, kun Ankkurit heitteli sille avausjuoksun. Toni Kohonen iski 3-saumasta räpylän kautta johtojuoksun ja Ankkurien ulkopelin ollessa hermostunutta otti Matti Iivarinen aikalisän. Se auttoikin eikä Sotkamo saanut toisessa vuorossa lisäjuoksuja.

KO9O0613
Janne Kivipelto iski avausjaksolla Ankkurien molemmat juoksut. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kolmas vuoro käynnistyi Janne Kivipellon kakkospuolen läpilyönnillä, mutta epäonneksi pallo kimposi katsomosta ulkopelaajan ulottuville. Kivipelto eteni kuitenkin kakkospesälle ja Ankkurien kakkoskärki rakensi ajon, joka jäi kuitenkin tuloksettomaksi. Jymyn sisävuoro lähti kärjestä, mutta Niilo Piiponniemen suolasi kolmospesälle Sillanpää, joka haki upeasti kiinni puolittaisen läpilyönnin. Sotkamo rakensi kuitenkin kahden palon ajotilanteen Immo Rautiaiselle, joka onnistui kotiutukseen ja siirsi kotijoukkueen 3-1 johtoon.

Ankkurit oli viimeisessä sisävuorossaan kahden juoksun takaa-ajoasemassa. Kahdella palolla Kivipelto iski kakkossaumasta kavennuksen Kari Kellokosken rullaillessa kotiin. Valitettavasti Ankkurit eivät lisäjuoksuihin pystyneet ja avausjakson voitto meni niukasti Sotkamolle.

II jakso

Toisen jaksolla alkoi sataa ja se vaikeutti luonnollisesti sisäpeliä. Sotkamo aloitti sisältä ja teki heti kärjestä ajon, josta Roope Korhonen kotiutti Piiponniemen. Jymy painosti kovasti, mutta Ankkurien ulkokenttä kesti. Viljo Sillanpää jatkoi toisella jaksolla mainioita kentällemenojaan, mutta eteenpäin ei miestä meinattu saada. Molempien joukkueiden toiset lyöntivuorot jäivät sateen yltyessä tuloksettomiksi.

Viljo Sillanpää pelasi loistavasti Ankkurien kärkenä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.
Viljo Sillanpää pelasi loistavasti Ankkurien kärkenä. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Kolmannessa vuorossa Jymy painosti tiukasti, mutta jälleen Ankkurien räpylä kesti jälleen. Sisäpeli ei ottanut kulkeakseen ja Ankkurien vaikeudet ykköstilanteessa jatkuivat. Sotkamon etukenttä teki näpeistä paloja tehokkaasti eikä sinikeltaista väriä kolmospesällä nähty tässäkään vuorossa.

Viimeinen vuoroon tultiin Sotkamon johtaessa juoksulla. Paloton ajolähtö rakentui harhaheiton avustuksella R. Korhoselle, joka onnistui kotiutuksessaan. Lisää seurasi Jani Komulaisen mailasta ja ottelu alkoi olla ratkottu. Ankkurit sai kuitenkin viimeisessä sisävuorossaan ensimmäisen kolmostilanteensa. Kari Kellokoski löi keskipompulla Viljo Sillanpään kotiin, mutta voittotaisteluun ei Ankkurit pystynyt enää nousemaan.

– Täällä Hiukassa on helppo hävitä niukasti. Tiukoista numeroista huolimatta Jymy hallitsi tilanteita. Ulkopelissä näkyi ehkä viikon tauko pelaamisesta. Sen verran helpohkoja virheitä nähtiin. Sisäpelissä olisi pitänyt pystyä vastaamaan kovissa paikoissa, mutta näpit eivät tänään onnistuneet. Viimeisessä vuorossa lyötiin sitten kovia. Olisi ehkä pitänyt vaihtaa kovempiin vaihtolyönteihin jo aiemmin. Santeri Särkinen suoritti hyvin ulkona ja nyt on viikko aikaa ajaa nuorukaista vielä paremmin sisälle, kertasi Keijo Pesu ottelutapahtumia.

Palkitut
I Viljo Sillanpää
II Sasu Iivarinen

Tilastot (www.pesislive.fi)