Ankkurilegenda Pekka Peltomäki lahjoitti osan pesäpallohistoriaa Ankkureille.

Eletään vuotta 1984 ja pelataan Miesten Mestaruussarjan viimeistä mitalisarjan ottelua Alajärven Ankkurit vastaan Jyväskylän Kiri. Tämä peli oli myös Kirissä pelanneelle  pesäpallolegenda Kalevi Luomalle uran viimeinen ja pääsi juhlimaan mestaruutta samalla Kirin paidassa. Ankkuripelaajat pääsivät ripustamaan kaulaansa pronssiset mitalit.  Ottelun jälkeen kyseisen vuoden pesäpalloilijanakin valittu Luoma halusi mestaruuskuvaan Ankkurien pelipaidan päälle, minkä Pekka Peltomäki hänelle lahjoitti. Vastapalveluksena Luoma lahjoitti  oman Kirin pelipaitansa Peltomäelle. Nyt Peltomäki on lahjoittanut kyseisen Luoman käyttämän pelipaidan eteenpäin ja Ankkureille. Peltomäki lahjoitti myös Ankkureille oman pelipukunsa vuodelta 1986 pelatusta ottelusta Etelä-pohjanmaa – Muu Suomi sekä lisäksi myös pesäpalloilun ansiotaulunsa.

– Tämä lahjoitus menee nyt poikien kannustamiseen. Haluamme olla tässä voimakkaasti mukana Peltomäki toteaa.

– Pesäpallotyöryhmän puolesta kiitokset nostalgisista ja arvokkaista lahjoituksista, totesi Ankkurien pesäpalloryhmän puheenjohtaja Tapio Kantokoski.  (Juttu jatkuu kuvan alla)

Pekka Peltomäki lahjoitti Ankkureille osan pesäpallohistoriaa.

 

Ankkurit kutsui Peltomäen B-poikien sylikummiksi huolehtimaan joukkueesta mahdollisimman hyvin ja tukemaan joukkuetta kohti upeita tavoitteita.

Ankkurien Pesäpalloryhmän puheenjohtaja Tapio Kantokoski kutsui Pekka Peltomäen Ankkurien B-poikien sylikummiksi.

– Nyt B-pojista ja nuorisotoiminnasta on pidettävä hyvää huolta Ankkureissa. Kiitollisena lahjoituksesta kutsun sinut Pekka Peltomäki meidän B-poikajoukkueen sylikummiksi, totesi Kantokoski.

– Kummi huolehtii, että lapsi saa hyvän kasvatuksen. Sylikummi huolehtii myös siitä, että porukka saa hyvän pesäpallokasvatuksen, josta on meille vuosikausiksi seurassa iloa.

– Otan tämän tehtävän mielelläni vastaan ja koetan tukea joukkuetta niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä, Peltomäki totesi tyytyväisenä.

Kantokoski kutsui myös Ankkuriaktiivi Reino Jaatisen kummiosastolle, joka ottaa ilomielin vastaan poikakummin roolin.