Otteluraportti

Alajärvi – Sotkamo 0-2 (1-10, 0-4)

Ankkurit käytti kauden seitsemännessä ottelussaan jo neljättä lukkaria. Tällä kertaa lautasen ääreen asteli Aki Orava, joka hoiti homman mallikkaasti nappaamalla lukuisia kärpäsiä Sotkamon etenijöistä. Vaihtolyöntien onnistumisessa oli joukkueiden välillä suuri ero. Alajärvi sai pelissä vain kuusi kolmostilannetta Sotkamon 18 vastaan. Petrus Puputti pelasi jälleen erinomaista sisäpeliä ja oli Henri Heikkisen johdolla joukkueensa parhaimmistoa mailan varressa. Manu Haukkala teki ensiesiintymisensä pääsarjassa ja Viljo Sillanpään otteet ulkokentällä olivat totutun varmoja. Sotkamon kärki oli odotetun kova, ja Korhoset Roope (6) ja Jussi (3) olivat pääosissa kotiutuksissa.

I JAKSO

Ankkurit aloitti ottelun kangerrellen sisävurorolla, eikä ensimmäisessä vuorossa saatu miestä ykköstä pidemmälle. Sotkamo onnistui laittamaan miehiä pesille, mutta ensimmäiset juoksut lahjoitti kotijoukkue heitolla ja väärillä. Sen jälkeen Roope Korhonen puhkaisi kakkospuolen kahden juoksun arvoisesti. Lisää löylyä kiukaalle laittoi Jussi Korhonen, joka puhkaisi 1-2-tilanteessa kakkospuolen kolmen juoksun arvoisesti. Ensimmäisen vuoron loputtua vieraat johtivat jo luvuin 8-0.

Toisessa vuoroparissa Ankkurit laittoi pesät täyteen ja Sami Mikkolanaho kumuroi Petrus Puputin kotiin. Roope Korhosen sivalluksen jälkeen toinen vuoropari päätettiin 1 -9 numeroin. Kolmas vuoro ei tuonut lisäjuoksuja kotijoukkueelle, mutta Jymy kasvatti juokstutiliään yhdellä ja näihin 1-10 lukuihin jakso myös päättyi.

II JAKSO

Sotkamo aloitti toisen jakso tehokkaasti, kun Roope Korhonen puhkaisi toistamiseen kakkospesän kahden juoksun arvoisesti. Toni Kohosen tappikumuralla Jymy siirtyi 3-0 johtoon. Lopusta huolehti Ankkurien lukkari Aki Orava, joka otti ensin kärpäsen kakkoselta ja tolppasyötöstä lyöty huti päätti vuoron.  Toisessa vuorossa Ankkurien ulkopeli tiivistyi ja vuoro päättyi jälleen Oravan ottamaan kärpäseen. Kolmannessa vuorossa ei juoksuja nähty. Ottelun päätösluvut, neljännessä vuorossa, kakkossaumasta paukautti jälleen Roope Korhonen ja toinen jakso päätettiin 0-4 luvuin.

Manu Haukkalan haastattelu


 

Palkitut

I Petrus Puputti
II Viljo Sillanpää

Tilastot

Kuvagallerian kuvat: K-Media/Jukka Ketonen

[layerslider id=”38″]