Otteluraportti

Sotkamo – Alajärvi 2-0 (6-1, 8-2)

Petrus Puputti meni terävästi kentälle myös Sotkamossa. Kuva: K-Media/Jukka Ketonen.

Ankkurit aloitti ottelun vauhdilla, kun se karkasi harhaheitolla juoksun johtoon ensimmäisen jakson avaussisävuorossa. Sotkamo ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, vaan pisti ison vaihteen silmään heti ensimmäisen tasoittavalla. Siinä kotijoukkue iski vastustamattomilla lyönneillä viisi juoksua, joista jokainen tuli eri lyönnillä.

Toinen jakso oli Alajärvelä pirteämpää sisäpeliä ja toisen vuoron tasoittavalla Tuomas Tallbackan ja Sami Mikkolanahon lyönneillä tilanne tasoittui 2-2 lukemiin. Jakson loppu oli kuitenkin Jymyn hallintaa, kun Antti Hartikaisen 1+1 tuottaneen lyönnin siivittämänä se karkasi kolmannessa vuorossa neljän juoksun karkumatkalle. Tähän Ankkurit ei enää pystynyt vastaamaan. Paluun kokoonpanoon tehnyt Antti Hartikainen oli Niilo Piiponniemen ja Roope Korhosen ohella joukkueensa terävintä kärkeä. Ankkurien onnistujia olivat Petrus Puputti, Aki Orava ja Rami Mäkinen. Ulkopelissä upeita suorituksia esitti 3-vahdin tontilla räpylöinyt Santeri Särkinen.