Joensuu – Alajärvi 2-0 (4-1, 3-0)

Joensuu oli avausjaksolla selkeästi kuskin paikalla Juha Niemen kotiutusten turvin. Toisella jaksolla puntit tasaantuivat, mutta kotiutustehoissa Joensuu oli Ankkureita edellä.

Alajärvi lähti otteluun uudistetulla kokoonpanolla, kun Aki Orava oli sivulla loukkaantumisen vuoksi. Tämä tarkoitti sitä, että Riku Niemi pelasi takana ja Henri Heikkinen linjassa. Lisäksi Ville Keltikangas kirjautti ensimmäisen virallisen miesten Superpesis-ottelun puettuaan jokeripaidan ylleen.

Vierasjoukkueen paras vuoro oli heti ottelun avauksessa, kun avausjakson Ankkuri-hahmo Kari Kellokoski tinttasi pallon pusikkoon kakkosrajasta tuloksella 1+0. JoMa:n ensimmäinen meni juoksuitta. Mutta toisesta vuorosta eteenpäin ote siirtyi kotijoukkueelle. Juha Niemen siivujen siivittämänä se otti selkeän 4-1 jaksovoiton.

Kari Kellokoski pokkasi ykköspytyn Mehtimäellä. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Toinen jakso alkoi Joensuun painostuksella, mutta juoksujen tekoon se ei avauksessaan pystynyt. Myös Ankkurit täytti kenttäpesät, mutta yrityksistä huolimatta juoksuja ei nähty. Lähimpänä oli Juha Katajisto, jonka painuvan Lauri Kivinen syöksyi upeasti kopiksi kakkosjatkeelta.

Toisessa vuoroparissa Maila painosti tuttuun tyyliin, mutta Ankkurien ulkopeli kesti painostuksen kotiutustilanteissa. Tasoittavalla Ville Keltikangas nappasi uransa ensimmäisen kärkilyönnin, kun hän saatteli Rami Mäkisen kolmoselle komealla koukulla. Kotiutukset jäivät valitettavasti vielä piippuun.

Ville Keltikangas debytoi miesten tasolla.

Kolmannessa Joensuu kattoi jälleen pöydän jokeriosastolleen. Aleksi Rautiainen aloitti, mutta ei onnistunut. Juha Niemi kumuroi merkistä väliin ja siirsi JoMa:n juoksun johtoon. Jatkossa Kemppaiset Mikko ja Jonne iskivät vastustamattomasti juoksun mieheen ja tilanne oli jo 3-0. Ankkuritkin pisti tasoittavallaan kenttäpesät täyteen, mutta kotiutuksista puuttui edelleen tehot eikä juoksuja nähty.

Viimeisessä vuoroparissa Alajärven ulkokenttä suoritti komeasti eikä JoMa saanut etenijää kakkospesälle. Kolmen juoksun takaa-ajoasema oli kuitenkin sinikeltaisille liikaa ja kolme sarjapistettä jäi Pohjois-Karjalaan.