Ankkureiden ja Kinnulan välisestä ottelusta muodostui hyvin vaiherikas peli, jossa hallinnan tunteet vaihtelivat useaan eri kertaan jaksojen aikana. Lopulta Ankkurit oli kuitenkin ratkaisuhetkillä etevämpi ja vei ottelun nimiinsä jaksoin 2-0 (9-6, 5-4).

Ensimmäinen jakson alku oli kotijoukkueen osalta hyvin hermostunutta. Hermostuneisuus näkyi ennenkaikkea sisäpelin tehottomuutena. Näin ollen Kinnula käyttikin jakson alussa tarjotun mahdollisuutensa ja karkasi kahden ensimmäisen vuoron aikana jo 0-4-johtoon osin hyvillä lyönneillä, osin kotijoukkueen lepsuhkon ulkopelin siivittämänä.

Ankkurit saivat juonen päästä kiinni kolmannessa vuorossa. Hyvässä lyöntivireessä olleet Vilja Valkonen ja Oona Haapasalo avasivat joukkueen sisäpeliä onnistuneilla kotiutuksillaan. Hetkeä myöhemmin Kitron yleisö heräsi peliin, kun Fanny Salmelan 2-puolen puhkaisulla Ankkurit tulivat tasoihin 4-4:ään. Vuoron jatkuessa Tanja Tuomela onnistui vielä kotiuttamaan Salmelan, oli Ankkurit siirtynyt 5-4-johtoon.

Kinnula kuitenkin jatkoi taisteluaan ja Tuuli Pekkarisen kotiutettua Eeva Honkaperä, oli tilanne tasan 5-5.

Neljännessä vuorossa Ankkurit onnistui kuitenkin tekemään pesäeroa vastustajaansa. Johtojuoksun arkkitehtinä olivat sukunimikaimat, Tanja Tuomela lyödessä Amanda Tuomelan kotiin. Eka jakson sankareiksi nousivat kuitenkin 2-puolen upealla läpilyönnillä 2 juoksua lyönyt Vilja Valkonen ja kertaalleen onnistunut Oona Haapasalo.

Kinnula herätteli vielä toiveita paremmasta viimeisessä vuorossa yhden kavennusjuoksun verran, mutta lopulta Ankkurit tilkitsivät ulkokentän ja jaksovoitto jäi kotijoukkueelle numeroin 9-6.

Toisella jaksolla Ankkurit avasivat hyvin. Ulkovuoro piti nollat ja ensimmäisessä sisävuorossa Senja Ahon 2-puolen läpilyönnillä Fanni Salmela karkasi kotiin. Siiri Hongon näpillä ja Oona Haapasalon saumalyönnillä Ankkurit karkasivat jo 3-0-johtoon.

Kinnula kuitenkin heräsi jälleen taistoon toisessa vuorossa. Kolmella yksittäisellä onnistumisella vieraat olivat hivuttautuneet jälleen tasatilanteeseen.

Ankkureiden tuskaillessa omassa sisäpelissään, avautui Kinnulalle mahdollisuus siirtyä johtoon kolmannessa vuorossa ja sen tilaisuuden he käyttivätkin. Laura Puurulan välilyönnillä Sohvi Happo siirsi Kinnulan 3-4-johtoon.

Kolmannen tasoittavalla Ankkurit saivat tilanteita rakennettua, mutta kotiutuksissa oli puhti poissa.
Viimeisenä lyöjänä Oona Haapasalo kuitenkin onnistui lyömään 4 juoksunsa otteluun ja Ankkurit tuli tasoihin 4-4:ään.

Neljännessä vuorossa Kinnula yritti saada johtojuoksua, mutta haaveeksi jäi ja näin ollen Ankkureiden viimeiseen vuoroon jäi tavoitteeksi yksi juoksu, jolla irtoaisi täydet kolme pistettä.

Lopulta kotijoukkueen sankariksi nousi Senja Aho, jonka takakentän lyönnillä Sofia Huusko toi Ankkureille ratkaisevan voittojuoksun.

– Oli äärimmäisen kutkuttavaa päästä Kitrolle pelaamaan ensimmäistä kertaa virallisessa pelissä.
Ehkä se näkyi myös jännityksenä ja kipsinä sisäpelissä. Oltiin ensimmäisellä jaksolla pahasti sillassa, mutta kuten tavaksi on tullut, niin sieltä montusta kaivettiin itsemme ylös ja peli kääntyi.
Toisella jaksolla saimme hyvän alun ja sitten tuudittauduttiin. Kinnula pääsi peliin ja teki ottelun lopun vaikeaksi. Onneksi pysyttiin ratkaisuhetkellä rauhallisena ja saatiin haluttu tulos lopulta.
Otteissa kyllä näkyi 3 päivän peliputki erilaisina uunoiluina kentällä. Toki uunoilujen sekaan tuli myös hyviä suorituksiakin. Ja hienoa, että meidän nuorimmat tytöt ovat ottaneet hienosti vastuuta kantaakseen.