Naisten suomensarja-joukkue ottaa Ankkureiden edustusjoukkueista varaslähdön kauteen kuluvan viikon sunnuntaina, kun vastaan asettuu perinteikäs seura Nurmon Jymy. Ottelu Skaala-Areenalla alkaa kello 17.00.

Naisten joukkueella onnistunut talvikausi

Naisten joukkueen talvikausi on mennyt suurin piirtein suunnitelmien mukaan. Korona-epidemia toi pienen tauon harjoitteluun, mutta se tapahtui vuodenvaihteessa ja sen jälkeen on harjoituksia ja pelejä on pystytty melkein suunnitellusti järjestämään. Tulevaan kauteen äärimmäisen nuori joukkue lähtee ennakkoluulottomasti ja uutta oppien.

– Hallikausi meni ihan kohtuullisesti. Maaliskuussa muutama peli jäi pelaamatta, mutta muuten aikalailla saatiin tehdä sitä mitä oltiin suunniteltu. Pandemiasta johtunut harjoitustauko sattui loppuvuoteen, mikä vähän sotki suunnitelmia muttei kokonaan uusinut talven toimintaa.
Tulevalle kesälle meillä ei ole varsinaisia kilpailullisia tavoitteita. Pääasia on sarjapaikan säilyttäminen ja uuden oppiminen ja joukkuetoiminnan kehittäminen. Voisin luonnehtia joukkuetta tyypilliseksi ns. Mustaksi hevoseksi, josta harva mitään tietää, mutta pystytään pistämään kaikille parhaimmillamme hanttiin ja myös pelejä voittamaan. Haasteet on varmasti löytää se hyvä rutiinitaso pelaamiseen.

Nuorten pelaajien esiinmarssi uudelle tasolle

Naisten joukkue vilisee monia lahjakkaita urheilijoita, joilla on halutessaan valoisa tulevaisuuden näkymä naispesiksen huipulla. Joukkueen keski-ikä huitelee siellä 16-17-vuoden maastossa. Nuoresta iästä huolimatta nöyristelylle ei löydy sijaa.

– Suurin massa pelaa kolmea sarjaa (C-tytöt, B-tytöt ja Naiset) tulevana kesänä, mikä aiheuttaa osalle pelaajista peliruuhkaa. Toisaalta naisten joukkueessa on 20 kykenevää pelaajaa, joten on mahdollista ja jopa todennäköistä, että suomensarjassa kokoonpano elää kesän aikana voimakkaasti.
Se on tiedostettu tilanne ja laaja rinki antaa mahdollisuuden lepuuttaa, jos tilanne sitä vaatii.
Tässä ryhmässä on puolijoukkueellista tulevaisuuden Superpesis-tasoisia pelaajia, mikäli pelaajilla motivaatio, asenne ja tavoitteellisuus säilyy. Pelaajien kehittyessä pyrimme myös joukkueen tavoitetta hiljalleen kiristämään ja taustoja vahvistamaan, sillä näen, että 2-3 vuoden päästä pitää löytyä resurssit siihen, että mahdollisuus sarjanousuun on taustojen puolesta mahdollista. Tarvitsemme lisähartijoita joukkueen ympärille ja myös taloudellisesti laajempaa tukirakennetta.

Kesän kotiotteluihin toiveissa yleisöä myös lähikunnista

Ankkureiden joukkueessa pelaa pelaajia Alajärveltä, Vimpelistä, Vetelistä, Halsualta ja Lapualta. Joukkue toivoo taaksensa vahvan kannattajakuntansa kuntarajoihin katsomatta.

– Tässä projektissa on kaikki edellytykset hienoon uuteen Järviseutulaiseen urheilutuotteeseen. Tällä alueella on piilevää kiinnostusta naispesistä kohtaan ja toivottavasti yhteistyömme lähialueiden seurojen kanssa herättää uusia ja vanhoja pesisfaneja katsomoihin.
Aikeissamme on lähettää kotiotteluista nettilähetystä niille, ketkä eivät kotiotteluihimme pääse syystä tai toisesta paikan päälle. Se on hyvä palvelu.

Sarja-avauksesta tavoitteena avata pistetili

Suomensarjan länsilohkossa on tällä kaudella 9 joukkuetta ja lohkossa pelataan kaksinkertaisella sarjajärjestelmällä eli kaikki joukkueet kohdataan kotona sekä vieraissa. Sarja-avaukseen Ankkurit lähtee nälkäisenä hankkimaan ensimmäisiä sarjapisteitä.

– Oletusarvo on se, että lohkosta on tulossa äärimmäisen tasainen ja paljon pelejä tulee menemään ristiin. Joukkueiden kokoonpanot saattavat vaihdella kierroksesta toiseen, joten senkin suhteen voimasuhteet saattavat lohkon sisällä heilahdella. Muutamilla joukkueilla on farmisopimuksia Ykköspesis-joukkueisiin, mikä mahdollista pelaajavahvistusten saamisen ylemmältä sarjatasolta.
Sarja-avauksen vastustajasta ei ole mitään tietoa. Ainut tieto on, että vastassa on Nurmon Jymy ja peli pelataan Skaala-Areenalla. Pelihetki näyttää, että ketä vastaan kävelee ja miten peli lähtee sujumaan, se tekee tästä sarjasta mielenkiintoisen ja ennalta arvaamattoman.
Tavoite on ehdottomasti vähintään jaksovoitto ja mielellään puhdas voitto, mutta ensimmäisessä pelissä voi jännityksellä ja sitä kautta sattumilla olla myös oma painoarvonsa. Pääasia, että saadaan sarja käyntiin ja ensimmäiset höyryt koneesta pihalle.

Teksti: Tero Tuomela
Artikkelikuva: Ella Oksanen