Alajärvi – Hyvinkää 1-0 (2-2, 5-4)

Ankkurien hyvä syysvire jatkui ja joukkue nappasi kolmannen perättäisen voiton ja säilytti sarjapaikkansa ilman karsintoja. Voiton takuumies oli Sami Mikkolanaho, joka löi kolme ja toi kaksi juoksua. Sasu Iivarinen kotiutti kahdesti ja kotijoukkueen kärki Sillanpää – Mäkinen – Yli-Sissala voi olla myös tyytyväinen iltapuhteeseensa.

Sami Mikkolanahon lyönti oli vireessä myös Tahkoa vastaan. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Hyvinkään Tahkolla ei ollut ottelussa mitään panosta, sillä joukkue oli jo varmistanut paikkansa pudotuspeleihin. Ottelen alussa tämä ei näkynyt. Tahkon Juha Puhtimäki paukutteli tuplavaihtoja ja nosteli sellaista tolppaa, että lyöjällä valui vesi silmistä palloa odotellessa. Tahko siirtyikin Ville Harjun ja Erik Lahden lyönneillä 2-0 johtoon. Ankkureilla oli vaikeuksia tilanteiden teossa, mutta jakson loppua kohti lyönnit ottivat paremmin keppiin.

Neljännen vuoron tasoittavalla Alajärven kärki laittoi pesät täyteen ja Sami Mikkolanaho iski kavennuksen Rami Mäkisen juostessa. Jatkotilanteessa Henri Heikkinen taiteili pesät uudelleen täyteen ja Sasu Iivarisen pompolla Mikkolanaho toi 2-2-tasoituksen. Ankkurien painostus päättyi kuitenkin pian Puhtimäen irroitettua etenijän kolmoselta ja avausjakso päättyi tasalukemiin.

Toisen jakson lyönnit aloitti kotijoukkue. Kärki teki tilanteen, josta Mikkolanaho iski kotiin Viljo Sillanpään. Samassa vuorossa Ville Väliaho onnistui iskemään kolmosrajanäpillä kotiin Mikkolanahon ja ensimmäisen vuoron jälkeen sinikeltaiset johtivat 2-0. Tahkon yritykset kilpistyivät Väliahon lukkarointiin ja seuraavat tilastomerkinnät tulivatkin vasta kolmannessa vuorossa.

Nestori-Yli-Sissala nappasi kultakypärän itselleen Ankkurien tämän kauden viimeiseksi jääneessä ottelussa. (Kuva: K-Media/Jukka Ketonen)

Ensin Heikkinen laittoi pallon väliin Mäkisen edetessä ja 4-0 lukemat syntyivät Iivarisen riuskalla 3-saumavedolla Nestori Yli-Sissalan tuodessa. Tässä vaiheessa myös Tahko heräsi kamppailuun ja tuli pitkän sisävuoron päätteeksi jo 4-2 tilanteeseen.

Viimeisessä vuorossa Mikkolanahon merkkaamaton kupperi toi lisähappea kotijoukkueelle. Tästä huolimatta Tahko tuli vielä tuntumaan, kun Ville Kero onnistui kotiuttamaan, kahdella eri lyönnillä, tilanteeksi jo 5-4.  Hyvinkää painosti tiukasti, mutta Manu Haukkalan upea näpin haku paljaaseen käteen tuotti toisen palon. Kauden viimeisen palon teki Kari Kellokoski, joka heitto ennätti kotipesään ennen etenijää. Toinen jakso kirjoihin Ankkureille lukemin 5-4.

Voitto kauden viimeiseksi jääneessä kotiottelussa tiesi sitä, että Ankkureiden kausi päättyy sarjataulukon sijalle 11. Karsimaan lähtee Oulun Lippo-Pesis, joka taipui Kankaanpäälle 0-2. Satakuntalaisten voitto tietää myös uusintaottelua sarjapaikasta Kempeleen ja Kankaanpään välillä. Tuo ottelu pelataan, puolueettomalla kentällä Haapajärvellä, su 20.8. klo 17.00.

[layerslider id=”65″]

Ottelukuvat: K-Media/Jukka Ketonen

Palkitut

I Nestori Yli-Sissala

II Sami Mikkolanaho

Tilastot

Sarjataulukko on mm. Kiteen, Hyvinkään ja Imatran sijoituksen osalta virheellinen. Ankkurien sijoitus on kuitenkin oikein. (Lähde: pesistulokset.fi)