Ankkureiden rohkea sisäpeli ja loistava ulkopeli takaa jaksovoiton

Ankkurit aloittaa ensimmäisen jakson sisällä ja saa avattua jakson pinnatilin, kun Markus Hallasuo onnistuu taitavalla kolmosrajanäpillä kotiuttamaan Severi Piispasen. Sotkamo rakentaa omalla vuorollaan hyvin tilannetta päälle ja onnistuu tulemaan tasoihin Niko Korhosen kotiuttaessa Jere Vikströmin. Toisessa vuoroparissa nähdään yksi juoksu ja siitä vastaa Ankkurit. Jälleen on sama parivaljakko asialla, kun Hallasuo onnistuu kotiuttamaan Piispasen. Kolmas vuoro alkaa tilanteessa 1-2 Ankkureiden sisävuorolla ja onnistuu jälleen kerran kotiutuksessa. Tällä kertaa mailan varressa on asialla Sasu Iivarinen, joka lyö Mikael Penninkankaan kotipesään. Sotkamon tasoittavalla vuorolla Ankkurit esittää erinomaista ulkopeliä eikä kolmostilannetta nähdä, joten ratkaisevaan vuoroon Ankkurijohdossa 1-3. Ankkurit saa vuorossa kotiutuspaikat Hallasuolle ja Martti Viitasalolle, mutta kotiin asti miestä ei saada. Ankkureiden ulkopeli on jälleen loistavaa ja Sotkamo ei pääse yrittämään kotiutusta. Jakso Ankkureille 1-3.

Sotkamo hurjana toisella jaksolla

Sotkamo saa toiselle jaksolle lentävän lähdön. Ensimmäisenä lyömään tullut Vikström vetää kakkospuolelta pallon maisemiin ja kiertää kentän kunnarin arvoisesti. Jymy onnistuu vielä vuorossa neljä kertaa. Vikström tuo tuplajuoksun Piiponniemen lyönnillä. Jatkossa vielä Juuso Väisänen, Kalle Kuosmanen sekä Vikström onnistuu lyömään juoksun mieheen. Väisäsen ja Kuosmasen lyömät juoksut oli superpesisuran ensimmäiset. Ankkurien sisävuoro näyttää jo päättyvän ilman juoksuja, mutta Hallasuo pääsee yrittämään kotiutusta takatilanteessa ja onnistuu lyömällä takaa pallon läpi. Harmittavasti pallo pysähtyy märällä kelillä ja kotiin ei pääse juoksemaan kuin Jouni Mäki. Sotkamo aloittaa toisen vuoron tilanteessa 5-1. Sotkamon sisäpeli on jälleen loistavaa ja lisää johtoaan kolmella juoksulla. Rytkönen kotiuttaa ensin Vikströmin ja vielä kun Piiponniemi onnistuu kotiuttamaan Rytkösen sekä Roope Korhonen Väisäsen niin Ankkurit tulee sisään tukalassa 8-1 tappioasemassa. Ankkurit saa vuorossa yhden kotiutuspaikan Antti Pukkiselle,mutta ilman tulosta. Sotkamo on kolmannen vuoron alussa taas hurjana.  Väisänen ja Roope Korhonen aloittaa juoksujen lyönnin, kun onnistuvat kotiuttamaan Rytkösen ja Antti Kiiskisen. Seuraavana Lauri Rönkkö avaa ottelun oman lyötujen saldon ja onnistuu kerralla putsaamaan pajatson takakentän puhkaisulla. Kunnarin lisäksi kotiin juoksee Vikström, Markus Tuikka sekä Niko Korhonen. Kuosmanen ja Kiiskinen lisää vielä Sotkamon pinnatiliä niin taululla on Ankkurien kannalta rumat 16-1 lukemat. Tasoittavalla Ankkurit onnistuu hieman kaunistelemaan lukemia. Harhaheiton turvin Piispanen tuo ensimmäisen juoksun. Ajotilanteessa vielä Hallasuo kotiuttaa Penninkankaan ja Viitasalo Iivarisen. Ratkaisevassa vuorossa ei enää nähdä juoksuja, joten jakso Sotkamolle 16-4.

Ankkurit parempi supervuorossa

Supervuoron aloittaa sisältä Ankkurit. Ankkurit saa loistavasti tilannetta päälle ja onnistuu saamaan yhden pinnan supervuoroon, kun Hallasuo kotiuttaa Penninkankaan. Sotkamo ei sisävuorollaan tilanteita saa rakennettua. Voitto Ankkureille 1-2 (1-3, 16-4, 0-1)

 

OTTELUN TILASTOT